Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго виросли в четвер, перервавши триденну смугу програшів

Джерело:  Oilword
соя доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго виросли в четвер, перервавши триденну смугу програшів, оскільки хвиля вигідних покупок охопила ринок після того, як ціни впали до мінімуму за 6,5 місяців, повідомили трейдери.

Ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю впали, оскільки низький попит на постачання зі США підштовхнув ціни до мінімумів, досягнутих раніше цього місяця.

“Експортні продажі були дуже поганими”, – сказав Тед Сейфрід, головний ринковий стратег Zaner Group. “Вони були в межах очікувань, але на даний момент очікування настільки погані”, повідомляє Рейтер.

Міністерство сільського господарства США заявило в четвер вранці, що експортні продажі кукурудзи за тиждень склали лише 340 400 тонн. Зайфрід сказав, що загальна кількість показала, що кінцеві споживачі можуть обійти постачання зі США і чекати, доки фермери в Бразилії зберуть свій урожай.

Експортні продажі пшениці склали 359 900 тонн, але трейдери зосередилися на угодах, укладених у всьому світі, які показали, що закордонним покупцям було легко знайти дешевші поставки. Експортні продажі сої склали 112 300 тонн.

Липневі ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго подорожчали на 1-1/2 цента за ціною 14,05-1/2 долара за бушель. Ціни досягли дна на рівні 13,85-1/4 долара за бушель, що є найнижчим показником на постійній основі для найактивнішого контракту з 28 жовтня.

CBOT липнева кукурудза подешевшала на 11-3/4 цента до $5,82-1/4 за бушель, а CBOT травнева м’яка червона пшениця озима подешевшала на 14 центів до $6,27-1/4 за бушель.

У п’ятницю Міністерство сільського господарства США опублікує щомісячний звіт «Оцінки світової пропозиції та попиту на сільськогосподарську продукцію», що ретельно відстежується, який вперше включатиме прогнози на 2023/24 маркетинговий рік.

Аналітики очікували, що звіт покаже, що постачання кукурудзи та соєвих бобів різко зросте наступного року.

На ринку пшениці переговори щодо експортної угоди щодо Чорного моря залишаються у центрі уваги.

Після переговорів у четвер між Україною, Росією, Туреччиною та ООН не було досягнуто згоди про продовження угоди, що дозволяє відвантажувати зерно з певних українських портів на Чорному морі.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!