17 млн тонн бразильської кукурудзи піде на біоетанол

Джерело:  OleoScope
біоетанол

У наступному маркетинговому році обсяги використання кукурудзи для виробництва біологічного етанолу різко зростуть до 17 мільйонів тонн, повідомляє S&P Global Commodity Insights.

У 2023 році використання кукурудзи для виробництва біопалива становило 13,26 мільйона тонн.

Вказуючи на вплив на внутрішній та експортний ринки, партнер-директор Alphamar Shipping Agency Артур Нето заявив, що збільшення використання біоетанолу виробленого з кукурудзи призведе до зростання цін на неї, стимулюючи виробництво.

“Динаміка споживання призведе до зростання цін на внутрішньому ринку, що змусить виробників зберігати кукурудзу всередині країни, а це означає, що якщо у вас є експортний попит, вам доведеться платити набагато більше”, – заявив він.

Говорячи про те, чи торгується бразильська кукурудза в поточному сезоні вище, ніж у конкурентів, Нето сказав: «Потрібно розуміти, що ринок нагрітий усередині, тому фермеру немає сенсу просто продавати її по копійках на міжнародний ринок, навіть незважаючи на те, що є багато стимулів для експорту», ​​— додав Нето.

Згадуючи про повінь у Ріу-Гранді-ду-Сул, ключову сільськогосподарську провінцію, яка, як очікується, вироблятиме близько 15% соєвих бобів у поточному маркетинговому році, Нето сказав, що повені навряд чи вплинуть на економіку країни, хоча залишать свій слід на виробництві сої, що є важливим фактором, враховуючи стратегічне розташування Ріу-Гранді-ду-Сул та близькість до великих портів.

«Соєві боби були основним продуктом у регіоні і вирушали до найближчого порту, експорт зменшиться в обсягах», — сказав Нето. Він також зазначив, що повені в Ріу-Гранді-ду-Сул призвели до відключення терміналу, що є «великим ризиком для всієї експортної екосистеми».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!