Високі ціни на сою на світовому ринку можуть «зіграти на руку» фермерам з Австралії

соевое масло

Австралійські виробники сої отримають зиск від майже рекордних світових цін на сою, тому що наближається час збирання врожаю в південній півкулі.

В даний час спостерігається значна волатильність ф’ючерсних контрактів на торговій біржі Чикаго (CBOT), ціни продовжують відновлюватися і торгуються поблизу рекордних значень після тривалого падіння.

Хоча соєві боби не є культурою, що широко вирощується ні в Росії, ні в Україні, ці дві країни є великими виробниками соняшника, які мають великий вплив на світові ціни на олію.

На соняшникову олію припадає близько 15% усієї світової торгівлі олією, тому без цих поставок із Причорномор’я ринки шукають альтернативи, зокрема соєву олію.

У вівторок ціна на соєві боби становила 16,57 центів США за бушель, близько 845 доларів за тонну.

Минулого року в Австралії було вироблено близько 44 000 тонн урожаю, причому більшу частину продукції було відправлено на вітчизняні переробні підприємства. Цього року можна зібрати близько 50 000 тонн.

Аналітик Commonwealth Bank Тобін Горі заявив у своїй колонці, що конфлікт у Чорноморському регіоні був не єдиним чинником зростання ринку сої.

Урожай у Південній Америці буде нижчим за середній, проте дощі в останні тижні означали, що, за словами Горі, ринку більше не загрожує неминуче подальше скорочення оцінок пропозиції та підвищення тиску на ціни.

Лідером з виробництва сої у світі є Бразилія, минулого сезону було вироблено близько 138 млн. тонн цього сезону, за оцінками USDA врожай прогнозується на рівні 127 млн. тонн.

 

Oilworld

Метки: , , , ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!