У Anec підвищили оцінку експорту бразильської сої у квітні

Источник:  OleoScope
соя

Бразилія може реалізувати на зовнішні ринки близько 14,3 млн тонн соєвих бобів за підсумками поточного місяця. Такий прогноз оприлюднили аналітики Національної асоціації експортерів Anec, підвищивши свою оцінку щодо попередньої на 600 тис. тонн.

За даними державного митного управління, за перший тиждень квітня з країни вже було вивезено 3,7 млн тонн олійної.

Нагадаємо, що станом на 6 квітня, збиральна кампанія соєвих бобів у Бразилії пройшла вже на площі в 82% від запланованої (+6% за тиждень), повідомляють фахівці AgRural. Як зазначають експерти, на аналогічну дату минулого року польові роботи було завершено на 84%.

Цього року галузеві фахівці розраховують, що у Бразилії зможуть зібрати рекордний урожай бобів – понад 150 млн тонн. Це дозволить країні збільшити пропозицію як сировини, і готової продукції (масло, шрот) для світового ринку.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Метки: , ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!