Переробники сої в Аргентині зіштовхнулися із серйозним браком сировини

Источник:  OleoScope
соя

Завантаження соєю аргентинських олійноекстракційних підприємств знаходиться на найнижчому рівні за всю історію спостережень через наслідки сильної посухи в країні. Про це повідомляє агентство Reuters.

У національній Палаті виробників та експортерів олійних культур (CIARA-CEC) пояснюють, що нестачу сировини зараз відчувають близько 70% підприємств, які займаються випуском готової продукції на території країни.

На даний момент більшість оцінок валового збору аргентинської сої знаходиться нижче рівня 30 млн тонн, хоча в середньому в країні щорічно збирають близько 40-50 млн тонн олійної. Наслідки посухи вже дуже серйозно вплинули на роботу місцевого аграрного сектору.

Глава CIARA-CEC Густаво Ідігорас навіть не виключає можливості закупівлі частини сировини у найближчих сусідів – Бразилії та Парагваю, які цього сезону серйозних труднощів зі збором урожаю не мають. На думку експерта, збільшення імпорту олійної дозволить уникнути закриття низки аргентинських ОЕЗів.

Нагадаємо, що Аргентина є найбільшим у світі експортером соєвої олії та шроту, а також одним з ключових постачальників соєвих бобів на зовнішні ринки.

Метки: ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!