Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються другу сесію поспіль

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються другу сесію поспіль, продемонструвавши найгірший день за два тижні, оскільки конкурентні харчові олії впали, а побоювання з приводу надмірної пропозиції підірвали настрої інвесторів у вівторок.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшав на 141 ринггіт, або 3,98%, до 3405 ринггітів (767,76 долара) за тонну, що стало найбільшим денним падінням з 16 травня.

Базовий контракт упав до 4,31% на початку сесії.

«Великі втрати пальмової та соєвої олії в Даляні, а також побоювання з приводу зростання виробництва в травні, що випереджає попит, знижують ціни», — сказала Сатья Варка, співзасновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Очікується, що виробництво у травні зросте приблизно на 20% порівняно з квітнем, відновившись після мінімумів, що спостерігалися під час свят, додав Варко.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію впали на 2,0%, а контракту на пальмову олію – на 2,3%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 1,3%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Індонезія прагне прискорити свою програму пересадки пальмових дерев, щоби подвоїти площу, яку вона покрила в період з 2017 по 2022 рік, щоб зберегти рівень виробництва, заявив у вівторок урядовець.

Тим часом департамент погоди Індії повідомив, що мусонні дощі поширилися на інші частини південно-західної частини Бенгальської затоки після припинення протягом останніх 11 днів.

Нафта впала майже на 2% у вівторок, оскільки побоювання з приводу угоди про стелю боргу США охолодили настрої ринку щодо ризику, а змішані повідомлення від основних виробників затьмарили прогноз пропозиції перед їхньою зустріччю у ці вихідні.

Нижчі ціни на нафту роблять пальмову олію менш привабливим варіантом як сировина для біодизеля.

(1 долар = 4,4350 ринггітів)

Метки: , ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!