Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію виросли до найвищого рівня за сім тижнів

Источник:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію виросли третю сесію поспіль у понеділок до найвищого рівня закриття майже за сім тижнів, відстежуючи зростання конкуруючих харчових олій у Китаї та сирої нафти.

Контракт на пальмову олію з постачанням у травні зріс на 32 рінггіти, або 0,77%, до 4163 рінггітів (940,15 доларів США) за тонну після зростання на 5,11% за останні дві сесії.

Контракт досяг найвищого рівня з 4 січня на початку сесії, спираючись на «побічну силу від Даляньської товарної біржі», сказав трейдер з Куала-Лумпура, додавши, що відновлення цін на сиру нафту також допомогло ринку.

Найактивніший контракт Даляня на соєву олію додав 0,86%, а контракт на пальмову олію зріс на 1,23%.

CBOT було закрито у зв’язку з державним святом.

На пальмову олію впливає рух цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту зросли на тлі оптимізму щодо відновлення попиту в Китаї після падіння приблизно на 4% минулого тижня, хоча побоювання щодо зростання запасів у США та прогнози подальшого підвищення процентних ставок стримали зростання.

Більш сильні ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмову олію більш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

Експорт пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 20 лютого зріс на 27,7–33,1%, свідчать дані незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia та сюрвеєрської компанії Intertek Testing Services, опубліковані у понеділок, повідомляє Рейтер.

Пальмова олія може повторно протестувати зону опору 4155-4196 рінггітів за тонну, ймовірно, після помірної консолідації у вузькому діапазоні 4083-4155 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Метки: ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!