Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися зниженням у понеділок

Источник:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися зниженням у понеділок, зафіксувавши дві сесії зростання, оскільки сильніший ринггіт «зменшив апетит», тоді як трейдери були обережні напередодні даних про попит та пропозицію, які вийдуть наступного місяця.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурса впав на 38 ринггітів, або 1,01%, до 3737 ринггітів ($785,08) за метричну тонну.

«Ціни не змогли втриматись, оскільки сьогодні місцева валюта зросла. Учасники ринку також чекають на дані з експорту та дані про попит і пропозицію MPOB», — повідомив Reuters трейдер з Куала-Лумпура.

Малайзійський рінггіт зміцнився на 0,34% по відношенню до долара. Більш сильний рінггіт робить пальмову олію менш привабливою для власників іноземної валюти.

Очікується, що дані Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB) будуть опубліковані 10 листопада.

Конкуруючі рослинні олії зросли в ціні: соєва олія на товарній біржі Чикаго подорожчала на 0,67%, найактивніший контракт на соєву олію в Даляні подорожчав на 1,03%, а контракт на пальмову олію подорожчав на 0,53%.

На пальмову олію впливають зміни цін на інші олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Експорт пальмової олії з Індонезії у серпні, включаючи продукти переробки, становив 2,07 мільйона тонн, що на 55% менше, ніж за той же місяць минулого року, повідомила у п’ятницю асоціація GAPKI.

Індонезія, найбільший у світі виробник пальмової олії, в п’ятницю здійснила свій перший комерційний рейс з використанням реактивного палива, змішаного з пальмовою олією, літаком Boeing 737-800NG, що експлуатується флагманським авіаперевізником Garuda Indonesia, зі столиці Джакарти в Сура.

(1 долар = 4,7600 ринггітів)

Метки: ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!