Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися на двотижневому максимумі у вівторок

Источник:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії закрилися на п’ятитижневому максимумі у вівторок, відновившись після дводенного падіння на тлі побоювань з приводу поставок та погоди в Індії, яка призвела до збільшення імпорту харчових олій.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 51 ринггіт, або 1,3%, до 3989 ринггітів ($842,81) за метричну тонну, що є найвищим показником з 29 січня.

Очікується, що наприкінці лютого запаси пальмової олії в Малайзії впадуть нижче 2 мільйонів тонн вперше за шість місяців, при цьому обсяг виробництва, ймовірно, падатиме четвертий місяць поспіль, показало дослідження Reuters у понеділок.

Оператор глобальної біржі CME Group заявив, що внутрішній мандат провідного виробника пальмової олії в Індонезії на біодизельне паливо може ще більше обмежити світові постачання, підтримуючи ціни у 2024 році.

Міністр плантацій та сировинних товарів Малайзії заявив на галузевій конференції, що цього року країна очікує високого попиту на пальмову олію з боку таких ключових ринків, як Індія та Китай.

Цього року Китай витратить 140,63 млрд. юанів на накопичення зерна, харчових олій та інших матеріалів, що на 8,1% більше, ніж у 2023 році, а також на розширення виробництва олійних культур для підвищення продовольчої безпеки.

Тим часом, невчасні дощі та град завдали збитків посівам озимих культур, зокрема ріпаку, в Індії.

Нижчий, ніж очікувалося, обсяг виробництва ріпаку може змусити найбільшого у світі імпортера харчової олії продовжити дорогі закупівлі.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,24%, а контракт на пальмову олію – на 0,21%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго втратили 0,42%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Малайзійський рінггіт, послабився на 0,28% по відношенню до долара. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,7330 ринггітів)

Метки: ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!