Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії знизилися в середу після того, як ЄС прийняв закон, який забороняє компаніям продавати товари.

Источник:  Oilworld
пальма

Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії знизилися в середу після того, як Європейський Союз ухвалив новий закон, який забороняє компаніям продавати на його ринку товари, пов’язані з вирубуванням лісів.

6 грудня Європейська рада, парламент та комісія уклали попередню домовленість «про ухвалення регулювання без вирубки лісів», запропонованого Європейською комісією у 2021 році. Парламент і Рада ще мають офіційно схвалити угоду.

Відповідно до закону компанії повинні будуть надати звіт про належну обачність, що підтверджує, що товари, які вони імпортують на ринок ЄС, не походять із обезліснених земель і не призвели до деградації лісів десь у світі після 31 грудня 2020 року. Оператори та торговці також повинні будуть довести, що товари є законними, дотримуючись усіх відповідних законів, що діють у країні виробництва.

Закон поширюється на такі товари, як пальмова олія, велика рогата худоба, деревина, кава, какао, каучук та соя, а також на промислові товари, такі як яловичина, шоколад, меблі та друкарський папір. ЄС визначив ці товари як основні сільськогосподарські фактори обезліснення.

Контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Bursa впав на 3,05% до 3969 ринггітів (903,07 долара США) за тонну до закриття торгів у другій половині дня, майже звівши нанівець все зростання, досягнуте вдень Раніше.

За словами трейдера з Куала-Лумпура, нічна угода ЄС щодо стримування сировинних товарів, пов’язаних із вирубуванням лісів, а також фіксація прибутку після раптового стрибка цін призвела до падіння цін у середу, повідомляє Рейтер.

У вівторок ЄС погодився заборонити компаніям продавати на свій ринок каву, яловичину, сою та деякі інші товари.

Слабкість конкуруючих олій також посилила тиск на ціни на пальмову олію.

Найактивніший контракт Даляня на соєву олію втратив 0,50%, тоді як контракт на пальмову олію впав на 0,69% після зростання на 1,90% на початку сесії. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго додали 0,18%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може повернутися до мінімуму вівторка у 3865 рінггітів за тонну, вважає технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,3950 рінггіту)

Пшениця в Чикаго виросла на тлі технічних покупок у середу після падіння до 13-місячного мінімуму на початку тижня, оскільки глобальні запаси чинять тиск на ринки США.

Ф’ючерси на сою виросли завдяки оптимізму щодо експортного попиту та посушливій погоді у найбільшому експортері Аргентині.

Кукурудза виросла на кілька дюймів завдяки пшениці та сої, незважаючи на слабкішу сиру нафту.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) виріс на 20-1/2 цента до 7,49-1/2 долара за бушель.

Кукурудза CBOT подорожчала на 4 центи і зупинилася на рівні 6,41-1/4 долара за бушель, тоді як соєві боби CBOT зміцнилися на 17 центів до 14,72 долара за бушель.

«Я думаю, що після досягнення річного мінімуму деякі трейдери побачили в цьому можливість для покупки», — сказав Террі Рейлі, старший аналітик Futures International з сільськогосподарських ф’ючерсів, повідомляє Рейтер.

Експортний попит цього тижня був високим, хоча пшениця зі США залишається дорогою порівняно з постачанням із Чорного моря.

Зростаючий російський експорт продовжує чинити тиск на ціни на пшеницю. За даними сільськогосподарської консалтингової компанії Sovecon, очікується, що постачання з жовтня по грудень досягнуть 12,7 млн тонн, що на 33% більше, ніж за той же період 2021 року.

Прогнози рекордного врожаю в Австралії також послабили побоювання з приводу світових поставок та додали ваги ринкам пшениці у США.

Більш слабкий індекс долара США повинен зробити товари зі США більш доступними на світовому ринку, але він все ще надто сильний, щоб залучити покупців, сказав Ед Дагган, старший спеціаліст з управління ризиками у Top Third Ag Marketing.

«Проблема з пшеницею в тому, що ми стали таким незначним гравцем на експортному ринку, у вас є долар (індекс) на рівні 105 доларів, що є мінімум за шість місяців, але це все ще долар на рівні 105 доларів», повідомляє Рейтер.

Соєві боби, як і раніше, підтримуються оптимізмом щодо того, що ослаблення заходів щодо блокування COVID-19 у Китаї сприятиме подальшому експорту.

Метки: , ,

У Вас возникли дополнительные вопросы?
Будем рады помочь!