Зростання споживання захистить пальмову олію від закону ЄС про вирубку лісів, — експерт

Джерело:  OleoScope

Зниження попиту на пальмову олію з Південно-Східної Азії з боку Євросоюзу буде нівелювати зростаючою динамікою споживання цього продукту в Індії, Бангладеш, Пакистані та ряді африканських країн, заявив агентству Reuters голова консалтингової компанії LMC International Джеймс Фрай.

Раніше в ЄС заявили, що мають намір обмежити постачання пальмової олії, якщо на продукцію не буде сертифіката про відсутність вирубки лісів у процесі виробництва.

Екологи вітали таку ініціативу, але виробники з Малайзії та Індонезії звинуватили Євросоюз у спробі блокування доступу продукції на європейський ринок.

«Пальмової олії замало задоволення потреб усіх ринків, тому Індії було б дуже комфортно, якби закон ЄС про вирубку лісів був прийнятий. В Індії тоді буде більше пальмової олії», – сказав Фрай.

Європейський союз є третім за величиною імпортером пальмової олії у світі, в той час як на Індію та Китай, припадає понад 40% світових закупівель «пальми».

Також, за словами Фрая, виробництво пальмової олії, зокрема, активно зростає в Індонезії, але всі надлишки в основному споживають всередині країни через діючий мандат з біодизельного палива (B35).

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!