Зниження світових цін на пальмову олію є тимчасовим явищем, – прогноз

Джерело:  OleoScope
пальмовое масло

Тенденція на зниження світових цін на сиру пальмову олію (crude palm oil, CPO) має лише тимчасовий характер, вважає міністр сировинних товарів Малайзії Зураїда Камаруддін. Про це повідомляє агентство Reuters.

Як зазначають у відомстві, стурбованість щодо зниження попиту на «пальму» через уповільнення світової економіки на тлі високої інфляції, зростання відсоткових ставок та побоювання рецесії є тимчасовою, оскільки Китай, найімовірніше, пом’якшуватиме обмеження, пов’язані з COVID-19, які перешкоджають зростанню споживання та попиту на пальмову олію.

Варто зазначити, що на біржі в Куала-Лумпурі (Малайзія) котирування пальмової олії за грудневим контрактом минулого тижня подешевшали на 320 рінггітів/т – до 3416 рінггітів/т.

Аналітик ринку Дораб Містрі раніше прогнозував, що ціни на пальмову олію в Малайзії до кінця грудня впадуть до 2500 рінггітів (приблизно $550).

На думку голови консалтингової компанії з сировинних товарів LMC International Джеймса Фрая, високі запаси пальмової олії, які зараз зосереджені в Індонезії, також можуть серйозно вплинути на вартість продукту на світовому ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!