Запаси пальмової олії в Малайзії зросли до максимуму з листопада 2019 р.

Джерело:  OleoScope
пальмовое масло

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці серпня зросли до найвищого рівня за останні 33 місяці на тлі покращення виробництва продукту. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіційні дані аналітиків Національної Ради з пальмової олії (Malaysian Palm Oil Board, MPOB), опубліковані 12 вересня.

Так, запаси у другого за величиною виробника продукту у світі в серпні, за оцінками фахівців MPOB, зросли на 18,16% порівняно з попереднім звітним місяцем (липень 2022 р.) – до 2,09 млн тонн, що є найвищим показником з листопада 2019 р.

Виробництво сирої пальмової олії (crude palm oil, CPO) зростає вже третій місяць поспіль, збільшившись минулого місяця порівняно з липнем на 9,67%, до 1,73 млн тонн.

Щодо обсягів експорту малайзійської пальмової олії, то вони у звітний місяць скоротилися майже на 2% – до 1,3 млн тонн.

За словами директора брокерської компанії Pelindung Bestari Парамалінгама Супраманіама, постачання «пальми» з Малайзії за кордон залишаться стабільними і становитимуть понад 1,3 млн тонн як у вересні, так і в жовтні, оскільки зниження цін на продукт викличе високий інтерес з боку Індії.

«Зараз зберігаються й побоювання з приводу попиту на малайзійську пальмову олію, оскільки Індонезія переглядає податки та збільшує експортні обсяги, щоб скоротити внутрішні запаси. Це потенційно може вплинути на базові ціни та створити жорстку конкуренцію», – говорить виконавчий директор Малайзійської асоціації пальмової олії (MPOA) Джозеф Тек.

Нагадаємо, що через нестачу робочої сили виробництво пальмової олії в Малайзії в 2022 р., за прогнозами галузевих аналітиків, скоротиться або, у кращому разі, залишиться незмінним порівняно з торішнім показником у 18,8 млн тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!