За 30 днів війни залізницею перевантажено понад 667 тис. тонн зернових

зерновоз

АТ «Укрзалізниця» за 30 днів війни відвантажила понад 667 тис. тонн зернових й наразі спостерігається тенденція щодо збільшення обсягів обробки таких вантажів.

Про це під час онлайн-наради повідомив заступник директора Департаменту з комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачьов.

За його словами, «Укрзалізниця» за 30 днів війни відвантажила 7 млн 661 тис. тонн вантажів.

«При цьому зернових відвантажили 667 тис. 320 тонн», – уточнив Валерій Ткачьов.

Він уточнив, що щодобове відвантаження зернових становить близько 30 тис. тонн, в той час коли загальне добове відвантаження сягає 256 тис. тонн й вже відслідковується тенденція щодо збільшення навантаження.

«Частково відвантаження йдуть для задоволення внутрішніх потреб, а частина йде на експорт», – уточнив Валерій Ткачьов.

В середньому «Укрзалізниця» передає по 12-и залізничним прикордонним переходам від 116 до 122 вагонів щодоби. За останній час цей показник зріз майже до 300 вагонів. Зокрема, за його словами, збільшується й передача зернових вагонів на західних переходах.

«Поступово завантаження й перевезення відновлюються. З початку місяця по зернових ми збільшили перевантаження з 7 тис. тонн на день до майже 45 тис. тонн», – додав Валерій Ткачьов.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» спростила порядок вантажних перевезень. Раніше в «Укрзалізниці» розповіли про альтернативні шляхи експорту агропродукції.

 

AgroTimes

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!