Як готувати ґрунт під наступні культури після пізнього збирання кукурудзи

Джерело:  AgroTimes
кукурудза сніг

За дуже пізнього збирання кукурудзи підготовку ґрунту під наступні культури починати потрібно ще з етапу збирання культури. Зокрема, обов’язково потрібно працювати з увімкненим якісним подрібнювачем пожнивних решток у комбайні, пише The Ukrainian Farmer.

В ідеалі – слід використовувати спеціальні насадки на жатки, що додатково подрібнюють стебла кукурудзи. Заразом таким чином можна буде покращити ситуацію зі стебловим метеликом у полі.

Якщо ж з якихось причин це неможливо зробити, слід згадати про такі корисні агрегати, як мульчувачі, а конкретно, подрібнювачі пожнивних решток кукурудзи. Вони є на ринку від різних виробників і назагал чудово виконують свою роботу.

Після проходу такого агрегата полем можна досягти стану рівномірного килима подрібненої стерні кукурудзи. І це вже щось. Причому спрацювати мульчувачем можна навіть у січні, обравши період, коли поверхня поля буде цілком придатною для руху трактора з мульчувачем. Тобто цей агрегат потрібно запускати в поле відразу після того, як буде зібрано кукурудзу.

Раніше повідомлялося, який обробіток ґрунту обрати після пізнього збирання кукурудзи.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!