Виробництво пальмової олії в Індонезії в 2023/24 МР складе 46 млн тонн – прогноз

Джерело:  OleoScope
пальмова олія

Виробництво пальмової олії в Індонезії в 2023/24 маркетинговому році може зрости на 3% від сезону до сезону і за підсумком скласти близько 46 млн. тонн. Такий прогноз оприлюднили спеціалісти Закордонної сільськогосподарської служби Міністерства сільського господарства США (FAS USDA) у Джакарті.

Зростання прогнозується експертами, незважаючи на те, що метеорологи очікують на розвиток погодного явища Ель-Ніньо у другій половині поточного календарного року.

Зазначимо, що приріст у виробництві може не вплинути на збільшення експорту, оскільки в країні більше «пальми» почали використовувати в біодизельному секторі.

Крім того, уряд країни вимагатиме, щоб весь експорт сирої пальмової олії з Індонезії, починаючи з червня ц.р., здійснювався виключно через ф’ючерсну біржу. Це має дати можливість формування власної еталонної ціни на продукт, подібної до еталонних показників на біржах у Куала-Лумпурі та Роттердамі. Зараз майже всі поставки олії з Індонезії здійснюються безпосередньо покупцям.

У FAS USDA також очікують, що в 2023/24 МР зростуть і поставки соєвих бобів на індонезійський ринок – до 2,65 млн тонн. Це станеться на тлі зростання попиту з боку харчової промисловості.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!