Всесвітня продовольча програма допоможе Молдові в експорті зерна

Джерело:  Sputnik Молдова
продовольствие

Можливості експорту зернової продукції Молдови обговорювалися на зустрічі віце-прем’єра, міністра сільського господарства та харчової промисловості Володимира Болі та директора Всесвітньої продовольчої програми (ЗПС) ООН Катрієн Гоос, повідомляє прес-служба Мінсільгоспу.

“Офіційні особи обговорили поточні потреби агропродовольчого сектору, стратегічні перспективи, виробничий потенціал та соціально-економічний контекст у сільськогосподарському секторі”, – йдеться у повідомленні міністерства.

Глава Мінсільгоспу на зустрічі розповів про наслідки кліматичних та гідрологічних змін у Молдові, що впливають на продуктивність її сільського господарства. При цьому міністр висловив занепокоєння відомства відновленням іригаційної системи у країні, зазначили у міністерстві.

Водночас, віце-прем’єр зазначив, що експорт є важливим джерелом доходу для фермерів, а в умовах конфлікту в Україні економічні агенти зіштовхнулися з серйозними труднощами при організації логістики.

Під час бесіди офіційні особи обговорили заходи підтримки експортних можливостей для виробників зерна як для надання допомоги сільгоспвиробникам Молдови, так і для підвищення рівня загальносвітового постачання сільгосппродукції.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!