Узбекистан уперше в історії імпортував американську сою

Джерело:  Spot
соя

Перша партія соєвих бобів із США нещодавно вирушила до Узбекистану. Про це пише видання AGWeek.

Обсяг партії складає 700 тонн. У Раді з дослідження та просування сої штату Міннесота (MSR&PC), яка організувала постачання, відзначили значущість «історичної» угоди та вкладень у дослідження ринку перед її висновком.

Представники асоціації з 2020 року вивчали потребу ринку Узбекистану в бобових. Американська сторона була «приємно здивована», дізнавшись про сучасні птахофабрики та молочні ферми республіки. При цьому потенціал ринку практично не задіяний.

«Американська соя, яка постачається до Узбекистану, нікого не витіснить»,— зауважує директор ради з розвитку ринків Кім Нілл.

Робота соєвої асоціації на узбекистанському ринку «тільки розпочалася», зазначив один із організаторів дослідження Кріс Ендрюс. Він наголосив на наявності технологій та фінансових ресурсів для переробки продукції.

Фермери розраховують на збільшення попиту з боку Узбекистану після поставки першої партії сої. За відсутності конкурентів їхній товар може надати «унікальну можливість» для місцевих імпортерів.

«Це постачання має шанси створити помітний ринок для виробників сої з Міннесоти», — підкреслив один із директорів асоціації Патрік О’Лірі.

За словами фермера, незважаючи на труднощі з логістикою через віддаленість Узбекистану від океанів, підготовчі вкладення допомогли «створити історію». Для закріплення відносин члени асоціації найближчим часом планують відвідати республіку з торговельною місією.

Раніше повідомлялося про доручення збільшити виробництво м’яса птиці до 600 тисяч тонн на рік.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!