У США переробили рекордний обсяг сої у жовтні

Джерело:  OleoScope
соя

Минулого місяця на американських олійноекстракційних підприємствах було перероблено близько 189,774 млн бушелів соєвих бобів, випливає з даних моніторингу національної асоціації NOPA. Експерти зазначають, що це найвищі обсяги за всю історію спостережень, які востаннє були зафіксовані в грудні 2021 р. (186,438 млн бушелів).

Поточний показник також перевищив оцінку дев’яти аналітиків (187,237 млн. бушелів), раніше опитаних агентством Reuters.

«Зростаючий попит на рослинну олію для виробництва біопалива спровокував масове розширення вітчизняних потужностей з переробки. У найближчі кілька років планується відкриття нових або модернізація діючих переробних заводів», – повідомили у галузевому об’єднанні.

Так, наприклад, у NOPA наголосили, що цього тижня в Північному Дакоті компанії Archer Daniels Midland та Marathon Petroleum відкрили підприємство, на якому перероблятимуть до 150 тис. бушелів сої на день.

При цьому, за інформацією асоціації, до 31 жовтня, запаси соєвої олії в США продовжили знижуватися шостий місяць поспіль і провалилися до мінімуму з грудня 2014 р. – 1,099 млрд фунтів.

У звіті Національної асоціації переробників олійних NOPA містяться відомості про 13 компаній-членів асоціації, на частку яких припадає близько 95% ринку переробки сої в Америці.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!