У Грузії через поганий урожай заборонили імпорт пшениці до 1 листопада

Джерело:  Зерно Он-Лайн
пшениця

Уряд Грузії запровадив заборону на імпорт пшениці до 1 листопада через погану якість урожаю в Кахетії, що викликано рясним опадом. Про це, за підсумками засідання економічної ради, повідомила прес-служба уряду Грузії.

“Внаслідок рясних опадів у регіоні Кахетія значна частина врожаю пшениці не задовольняє вимогам продовольчої пшениці, внаслідок чого фермерам доводиться збувати пшеницю як корм для худоби. <…> Прийнято рішення про обмеження імпорту меленої пшениці до 1 листопада 2023 року”, – йдеться у повідомленні.

У квітні міністр охорони навколишнього середовища та сільського господарства Грузії Отар Шамугія повідомляв, що, як очікується, у 2023 році врожай пшениці в республіці перевищить торішній рівень 157 тис. тонн завдяки зростанню продуктивності.

Грузія забезпечує себе пшеницею лише на 15% від загальної кількості продукції. Решта посідає імпорт. Головним постачальником пшениці є Росія. 2022 року Грузія імпортувала з РФ понад 174 тис. тонн пшениці. Далі йдуть Казахстан та Україна. Влада Грузії не раз заявляла, що найближчими роками планує збільшити обсяг пшениці, що вирощується, до 50% від споживаної кількості.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!