США вимагають від Мексики наукового пояснення заборони ГМО-кукурудзи

Джерело:  Feedlot
corn кукуруза ГМО

Новий керівник торгівлею сільськогосподарською продукцією США у четвер повідомив агентству Reuters, що дав Мексиці час подумати до 14 лютого і пояснити, на підставі яких наукових Мексика планує заборонити генетично модифіковану кукурудзу і гербіцид гліфосат.

Дуг Маккаліп, новий головний переговорник торгового представника США з торгівлі сільськогосподарською продукцією, сказав в інтерв’ю, що відповідь Мексики допоможе торговельному агентству ухвалити рішення про наступні кроки, прагнучи вирішити суперечку про політику Мексики в галузі біотехнологій у сільському господарстві.

Через відмову Мексики купувати американську кукурудзу та гліфосат, США можуть втратити мільярди доларів.

Мексика “відхилила 14 окремих характеристик сільськогосподарської продукції, які були представлені, і вони не надали жодних обґрунтувань”, – сказав Маккаліп агентству Reuters. “Ми хочемо переконатися, що вони займаються наукою, демонструють свою роботу та приймають рішення, що ґрунтуються на оцінці ризиків”.

Запит США надійшов лише через кілька днів після того, як Маккаліп та інші чиновники USTR зустрілися з мексиканськими офіційними особами та висловили занепокоєння з приводу їхнього підходу до біотехнологій, попередивши, що вони можуть зробити офіційні кроки для посилення торгових прав відповідно до USMCA.

Надалі США можуть звернутися до комісії з врегулювання спорів для визначення того, чи порушує політика Мексики торговельну угоду.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!