Пшениця та соя в Чикаго закрилися у плюсі

Джерело:  Oilworld
доллар

Пшениця в Чикаго відновилася з 25-місячного мінімуму і закрилася у плюсі в середу на тлі нової напруженості у відносинах між Росією та Україною, яка ставить під сумнів майбутнє Чорноморського зернового коридору, кажуть аналітики. Кукурудза також виграла від напруженості. Соєві боби після досягнення 7-місячного мінімуму за сесію продемонстрували ралі.

Переговори щодо зернової угоди мають відбутися 5 травня.

«Це поєднання перепроданості, сильної нестачі коштів, ескалації проблеми Росії та України, тактики ведення переговорів Чорним морем та людей, які кажуть, що дощі, які йшли на рівнинах, можливо, не допомогли пшениці Канзас-Сіті, і шкоди завдано», — сказав Крейг Тернер, трейдер сировинних товарів у Daniels Trading, передає Рейтер.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) виріс на 30-1/2 цента до 6,39-3/4 долара за бушель після того, як раніше він впав до сесійного мінімуму 6,03-3/4 долара, найнижчого рівня з квітня 2021 року.

Кукурудза подорожчала на 8,1/2 цента до 5,88-1/2 долара за бушель, а соєві боби подорожчали на 6-3/4 цента до 14,17-1/2 долара за бушель після падіння до 13,92- 1/4 долара за сесію найнижчого рівня з жовтня 2022 року.

Експорт зерна з України може впасти приблизно до 26 млн. тонн у сезоні 2023/24 через падіння врожаю, заявив високопосадовець міністерства.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!