Пшениця, кукурудза та соєві боби у США закрилися зниженням

Джерело:  Oilworld
микс

Пшениця в Чикаго досягла 25-місячного мінімуму на сесії та закрилася зниженням у вівторок на тлі погоди, яка виглядала сприятливою для зростання врожаю в США та покращення стану посівів.

За даними Міністерства сільського господарства США, останніми днями ціни на пшеницю опинилися під тиском після того, як рейтинг урожаю озимої пшениці станом на неділю зріс на 2 пункти порівняно з попереднім тижнем, склавши 28% від хорошого до відмінного.

«Ринок очікував більшого поліпшення, ніж те, що він отримав, але це все ж таки було поліпшення, і це вважається трохи негативним», — сказав Джек Сковіл, аналітик Price Futures Group у Чикаго, повідомляє Рейтер.

Кукурудза та соєві боби також закрилися зниженням, оскільки побоювання щодо погоди для посіву зменшилися, а експортний попит послабшав.

Найактивніший контракт на пшеницю на товарній біржі Чикаго (CBOT) впав на 9 центів до 6,09-1/4 долара за бушель після падіння до сесійного мінімуму в 6,07-1/2 долара, найнижчого рівня з квітня 2021 року.

Кукурудза закрилася на 4-1/2 цента нижче за 5,80 долара за бушель, а соєві боби подешевшали на 16-3/4 цента за 14,10-3/4 долара за бушель.

Увага також була прикута до угоди за посередництва ООН щодо експорту українського зерна через Чорне море.

Кремль заявив, що вікно для продовження угоди щодо чорноморського зерна звужується, а переговори між сторонами продовжуються, але безрезультатно.

Тим часом, Європейська комісія заявила, що встановила обмеження до 5 червня на імпорт української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшника, щоб полегшити надмірну пропозицію цих зернових у Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині.

Експорт зерна з України може впасти приблизно до 26 млн. тонн у сезоні 2023/24, оскільки врожай зерна знизиться.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!