Посуха в Аргентині продовжить тенденцію, що соєва олія дорожча за соняшникову

Джерело:  Oilworld
соевое масло

Аргентина, найбільший у світі експортер соєвої олії, постраждала від сильної посухи у 2022-23 роках, і доступність насіння сої стане проблемою для аргентинських виробників цього року, сказав Нагарадж Меда, голова аналітичної компанії TransGraph Ltd.

Однак, оскільки доступність насіння може бути проблемою, “тенденція до того, що соєва олія буде дорожчою за соняшникову, збережеться, і це прямо зараз пригнічує ринок”, – сказав Меда.

Найбільший у світі експортер соєвої олії постраждав від сильної посухи у 2022-23 роках, і доступність насіння сої стане проблемою для аргентинських виробників цього року, повідомляє Meda.

Зернова біржа Буенос-Айреса 23 лютого прогнозувала врожай сої в Аргентині у 2022-23 маркетинговому році (квітень-березень) на рівні 33,5 млн. тонн, що майже на 15 млн. тонн нижче за очікування початку сезону і 14-річного мінімуму.

“Передбачається, що вони імпортують 5,5 млн тонн сої. Але, не все з Бразилії. Здебільшого це буде з Уругваю і Парагваю, і це залежить від рівня води в річці Парана”, – прогнозує Meda, додаючи, що поточний урожай потенційно може бути додатково переглянутий до 34-35 мільйонів тонн.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!