Посіви рису в Італії виявляться на мінімальному рівні через посуху

Джерело:  Зерно Он-Лайн
рис

Площа посівів рису в Італії опинилися на мінімальному рівні за 30 років через посушливу зиму, йдеться в прогнозах асоціації сільгоспвиробників Coldiretti.

Цього року площа рисових плантацій скоротилася на 8 тисяч гектарів до 211 тисяч, що разом з рекордно низьким урожаєм минулого року, коли обсяги рису впали на 30%, змушує аграріїв залишити цю культуру “з тривожними наслідками для економіки, екосистеми та зайнятості”, зазначає Coldiretti.

Італія посідає перше місце у Євросоюзі з виробництва рису, забезпечуючи 50% від загального обсягу. Італійці, пише асоціація, у середньому споживають 5-6 кілограмів рису на рік. До падіння виробництва веде посуха, яка встановила в основних районах вирощування рису: на півночі Італії, в областях Венето, Ломбардія та П’ємонт перед початком посівного сезону випало на 40% менше опадів. Їх відсутність відбилася і на основних артеріях північних регіонів країни. Так, річка По в районі Павії обміліла на 3,3 метри, а рівень озер Гарда та Маджоре скоротився на 34% та 38% відповідно.

“Ситуація виявляється гіршою, ніж минулого року, коли втрати врожаю через посуху склали не менше 6 мільярдів євро. Що стосується річки По, то третина аграрної продукції під маркою “Зроблено в Італії” виробляється саме в долині, де зосереджена навіть половина національних тваринницьких господарств”, – йдеться у повідомленні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!