Польський уряд буде субсидувати своїх аграріїв через поставки українського зерна

Джерело:  Elevatorist.com
зерно

Уряд Польщі збирається доплачувати місцевим фермерам за втрати, зумовлені великим об’ємом експорту українського зерна. Підтримка полягатиме в субсидіях на продані пшеницю і кукурудзу. Про це заявив журналістам міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Хенрік Ковальчик.

Розмір субсидій буде залежати від відстані воєводства від портів, оскільки це впливає на ціну зерна. Зараз готується відповідна постанова уряду.

«Таким чином, найвищими будуть субсидії для фермерів з воєводств, що межують з Україною, де ситуація найбільш складна: Підкарпатського і Люблінського, де фермери зможуть отримати 250 злотих (близько $57) до продаваної тонни пшениці. У Малопольському, Свентокшиському, Мазовецькому, Підляському воєводствах фермери отримають доплату в розмірі 200 злотих (близько $45,5). Сільгоспвиробники з інших регіонів отримають 150 злотих (близько $34) доплати до тонни зерна. При цьому допомога буде поширюватися на 60% врожаю на площі посівів до 50 га», — зазначив міністр сільського господарства Польщі.

Також урядовець визнав, що Польща не може припинити ввезення зерна з України. Можна ввести тільки якісні обмеження.

Нагадаємо, за офіційними даними польської сторони, за минулий рік до Польщі було ввезено з України близько 2 млн т зерна. Ряд організацій, які об’єднують польських фермерів, висловили протест щодо того, що з України до Польщі ввозиться зерно, яке призначене на експорт, але залишається всередині країни. Також польські фермери вказували, що українське зерно неналежної якості.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!