Пальмова олія подорожчала більш ніж на 3% через побоювання перебоїв з постачанням олій із Чорноморського регіону

Джерело:  OilWorld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли в п’ятницю, оскільки ситуація із “зерновою угодою” викликала занепокоєння щодо світових поставок харчової олії, хоча за тиждень контракти знизилися.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 131 рінггіт, або 3,57%, до 3796 рінггітів (808,00 доларів США) за тонну до полудня. У четвер ціни знизилися на 1,9%.

За тиждень пальмова олія знизилася на 1%.

Москва висловила занепокоєння в ООН щодо угоди про експорт зерна з Чорного моря і готова відмовитися від продовження угоди наступного місяця, якщо її вимоги не будуть виконані, заявив агентству Рейтер представник Росії в Женеві при ООН.

Це спровокувало покупки, оскільки розірвання угоди може вплинути на постачання соняшникової олії з Чорного моря та викликати волатильність на ринках, вважає Мітеш Сайя, торговий менеджер торгової фірми Kantilal Laxmichand & Co., що базується в Мумбаї.

“Дощі сезону дощів в Індонезії та Малайзії вплинуть на виробництво, оскільки ми можемо побачити повені з листопада по січень, які можуть погіршити якість сирої пальмової олії”, – додав він.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 1,4%, а контракту на пальмову олію — на 0,3%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,3%, продовживши зростання на третю сесію.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Рінггіт, торгова валюта пальми, впала на 0,17% по відношенню до долара, що зробило товар дешевшим для власників іноземної валюти.

Імпорт пальмової олії до Індії у вересні підскочив до найвищого рівня за рік, чому сприяв високий попит напередодні пікового фестивального сезону та різкий дисконт у порівнянні з оліями, що конкурують, повідомила в четвер Асоціація виробників розчинників Індії.

Пальмова олія готова зламати опір на рівні 3754 рінггітів за тонну і піднятися до діапазону 3824-3919 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!