ООН обіцяє зберегти цілісність «зернової угоди»

Джерело:  AgroPortal.ua
ООН

Організація Об’єднаних Націй зробить усе можливе, щоб зберегти цілісність Чорноморської зернової ініціативи — угоди, погодженої між Україною та росією в липні минулого року, термін дії якої спливає за кілька днів.

Про це говориться у повідомленні ООН за підсумками переговорів з російською делегацією у Женеві, після яких російська сторона заявила про продовження угоди на 60 днів.

«Генеральний секретар ООН підтвердив, що організація зробить усе можливе для збереження цілісності Чорноморської зернової ініціативи та забезпечення її безперервності», — йдеться в повідомленні.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що організація «як і раніше, повністю віддана Чорноморській зерновій ініціативі, а також зусиллям зі сприяння експорту російських харчових продуктів і добрив».

В ООН заявили, що «взяли до відома» заяву про продовження росією Чорноморської зернової ініціативи на 60 днів.

Водночас віцепрем’єр-міністр із відновлення Олександр Кубраков написав у Twitter, що «зернова угода» передбачає щонайменше 120 днів продовження, а відтак позиція росії щодо 60 днів «суперечить документу, підписаному Туреччиною та ООН».

Кубраков додав, що Україна чекає на офіційну позицію ООН та Туреччини як гарантів ініціативи.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!