Невизначеність щодо попиту з боку Китаю стримувала зростання сої на СBОТ

Джерело:  Oilworld
соя

Ф’ючерси на сою товарної біржі Чикаго зміцнилися в понеділок, оскільки трейдери намагалися скоригувати свої позиції напередодні двох ключових урядових звітів, повідомили трейдери. Міністерство сільського господарства США за світовим попитом та пропозицією у сільському господарстві та виробництві сільськогосподарських культур повинні вийти в середу.

Трейдери кажуть, що ринки стурбовані тим, що Міністерство сільського господарства США може збільшити врожайність сої або площі в акрах у звіті, як це було в минулі роки. Невизначеність щодо попиту з боку Китаю, найбільшого у світі покупця соєвих бобів, також стримувала зростання протягом дня, кажуть трейдери. Листопадовий ф’ючерсний контракт CBOT на сою подорожчав на 7 центів за ціною 13,74 долара за бушель. Грудневі ціни на соєвий шрот CBOT подорожчали на 5,00 доларів до 405,70 доларів за тонну, а ціни на соєву олію CBOT у грудні подешевшали на 0,54 цента до 66.06 центів за фунт.

Дві ділянки південної частини річки Міссісіпі знову відкрили для комерційного руху у вихідні дні після того, як днопоглиблювальні роботи поглибили судноплавний канал біля Мемфіса, штат Теннессі, і біля острова Стек, штат Міссісіпі, повідомила Берегова охорона США в понеділок.

Ф’ючерси на пшеницю і кукурудзу в Чикаго в понеділок зросли до максимуму місяця на тлі побоювань, що ескалація бойових дій між Росією та Україною може ще більше порушити відвантаження зерна з чорноморських портів.

Ралі цін на пшеницю також дало поштовх ф’ючерсам на кукурудзу, які також зросли в очікуваннях зниження прогнозів урожаю у США та Європі.

Найбільш активні ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго подорожчали на 57-3/4 цента по 9,38 долара за бушель. Раніше на сесії він досяг максимальної ціни з 11 липня.

Кукурудза подорожчала на 15 центів до $6,98-1/4 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!