Нестача робітників у Малайзії може призвести до зниження виробництва пальмової олії

Джерело:  OleoScope

Нестача робітників на плантаціях олійних пальм у Малайзії може призвести до скорочення обсягів виробництва пальмової олії вже третій рік поспіль, повідомляє агентство Reuters.

Так, за оцінками низки галузевих експертів та місцевих торговців, у ц.р. виробництво в Малайзії або залишиться на рівні 2021 р., або скоротиться, досягнувши таким чином показника в 18,1 млн тонн.

«Головною причиною розвитку цієї тенденції є найсильніша з моменту заснування галузі – у 1917 р. – криза трудових ресурсів, – каже Reuters виконавчий директор Асоціації пальмової олії Малайзії (The Malaysian Palm Oil Association, MPOA) Джозеф Тек. – Дефіцит кваліфікованих робітників призводить до того, що компанії не можуть повністю використати виробничий потенціал під час пікового сезону збирання врожаю олійних пальм, що триває з вересня до листопада».

Як зазначається, зниження рівня виробництва в Малайзії, найімовірніше, призведе до подорожчання ф’ючерсів на сиру пальмову олію, які серйозно знизилися після досягнення рекордного рівня в березні.

За оцінками MPOA, країна до кінця року може втратити до $4,44 млрд через те, що Малайзія не збере частину врожаю на плантаціях і, відповідно, не відправить перероблену продукцію за кордон.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!