Національне виробництво пшениці в Австралії падає, тоді як глобальні посіви виявляються «значно» більшими, ніж очікувалося

колоски

Прогнозується, що виробництво пшениці в Австралії впаде до найнижчого рівня за останні п’ять років, тоді як глобальні посіви в інших місцях виявляться «значно» більшими, ніж очікувалося, що призведе до зниження цін, повідомляє Сountryman.

Прогнози щодо більшого виробництва та «відносно безперешкодний експорт» із Чорного моря призвели до падіння світових цін на пшеницю в останні місяці, при цьому австралійські котирування впали на 4 долари за тонну з травня.

Ціни станом на 6 червня становили в середньому 301 долар за тонну з Австралії в порівнянні з Аргентиною (378 доларів), Канадою (322 долари), ЄС (250 доларів), Росією (227 доларів) і США (353 долари).

Про це йдеться в останніх двох звітах Міністерства сільського господарства Сполучених Штатів щодо зерна та ріпаку, які також показали, що Австралія збирається виробити найменший урожай пшениці за п’ять років.

Виробництво пшениці в країні скоротиться з грандіозних 39 млн тонн у 2022-2023 роках до 29 млн тонн у 2023-24 роках, що є найменшим обсягом виробництва з 2019-20 років, коли врожай становив лише 14,48 млн тонн.

Очікувалося, що близько 24,5 млн т з них буде експортовано у вигляді пшениці, борошна або супутніх продуктів.

Звіт показує, що світове виробництво пшениці у 2023-24 роках буде більшим ніж очікувалося спочатку, більші врожаї прогнозуються в Індії, Росії, ЄС та Україні, що призведе до зростання оцінок експорту.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!