На Дніпропетровщині засіяли майже 35% гороху, пшениці, ячменю та кукурудзи

Джерело:  Відкритий

На Дніпропетровщині триває посівна. Через погоду її темпи були дещо сповільненими. Втім останні дні – сприятливі для роботи у полі. А тому аграрії активно надолужують пропущене через дощі. Сіють горох, пшеницю, ячмінь, кукурудзу і соняшник. Висаджують й овочі та картоплю. Про це повідомляє Відкритий з посиланням на пресслужбу ДніпроОВА.

«Аби регіон був з врожаєм, наші аграрії працюють інколи у дві зміни. Сіють горох, пшеницю, ячмінь та кукурудзу. Оброблено вже понад 136 тис гектарів. Це майже 35% від запланованого. Соняшником зайняли понад 55 тис гектарів землі. Площі, відведені під картоплю, також вже обробляють. Їх засадили на половину», – зазначив перший заступник начальника ОВА Володимир Орлов.

Сівбі передує боронування поля. Землю розпушують, розбивають грудочки та вирівнюють. Після – обробляють спеціальними сумішами. Вони знищують бур’яни і попереджають його проростання.

«Підготовка поля обов’язкова. Зазвичай вона займає стільки ж часу, що й сівба. Якщо взяти наше господарство, то щодня в роботі десь 20 людей. Одні сіють, інші підвозять насіння і добрива. А ще – підсобні робітники», – розповів головний агроном одного з фермерських господарств Василь. На підмогу людям – спеціалізована техніка. Серед неї й надпотужний посівний комплекс. Він здатен обробляти до 50 гектарів землі щодня. Працювати на машині – суцільне задоволення, додає механізатор Олексій.

«Зранку прокинувся. Снідав чи ні, поспішаємо на поле. Готуємо техніку до роботи. Після – рушаємо. За одну ходку машина робить лунку, удобрює землю і закладає насіння. Ми не рулюємо. Все на автопілоті. За процесами слідкуємо на моніторі. Головне, правильно налаштувати техніку», – відзначив механізатор фермерського господарств Олексій. Далі повторна обробка поля для захисту рослини. Загалом працюють вдень та вночі, аби регіон був з врожаєм.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!