Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються у вівторок, продовжуючи зазнавати втрат другої сесії поспіль, оскільки ослаблення конкуруючих рослинних олій чинило тиск на ціни.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшав на 54 рінггіти, або 1,26%, до 4229 рінггітів (945,24 долара США) до полудня.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію впали на 1,11%, а контракту на пальмову олію втратили 1,25%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,15%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

За словами джерел на ринку, фізичні ціни вищі, ніж біржові ціни, оскільки на фізичному ринку спостерігається дефіцит пропозиції через зниження виробництва на даний момент.

“Ми можемо побачити збільшення експорту з Малайзії через правила внутрішнього ринку Індонезії (DMO), поряд з вищими зборами та митами на експорт пальми”, – додали вони.

За словами голови групи, Азіатський альянс з виробництва пальмової олії (APOP), група покупців пальмової олії, хоче, щоб країни-виробники переконалися в тому, що мають стабільну експортну політику після змін, що відбулися минулого року, які викликали волатильність у торгівлі тропічним маслом.

Імпорт пальмової олії до Індії може підскочити на 16% у 2022/23 році до чотирирічного максимуму в 9,17 млн тонн, оскільки споживання має зрости після дворічного скорочення через карантин, викликаний COVID, повідомив Reuters у вівторок високопоставлений представник галузі.

Індія, найбільший у світі імпортер рослинних олій, розглядає питання щодо підвищення імпортного мита на пальмову олію, щоб допомогти місцевим фермерам, які переживають обвал внутрішніх цін на ріпак, заявили в понеділок представники уряду та галузі.

Закон Європейського Союзу про вирубку лісів навряд чи вплине на попит на пальмову олію в Південно-Східній Азії, оскільки надлишок скорочується на тлі зростання споживання в країнах, що розвиваються, заявив у понеділок провідний галузевий аналітик.

Пальмова олія може протестувати підтримку на рівні 4225 рінггітів за тонну, прорив нижче за яку може викликати падіння до діапазону 4153-4197 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!