Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижувалися третю сесію у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали третю сесію у вівторок, досягнувши мінімального рівня закриття майже за місяць через слабкість конкуруючих харчових олій на тлі глобальних економічних побоювань.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшав на 61 рінггіт, або 1,51%, до 3982 рінггітів (888,44 долара) за тонну, що є найнижчим показником закриття з 15 лютого.

“Слабка макроекономічна ситуація з дефолтом кількох банків у США посилила ведмежі настрої”, – сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

Угода, яка дозволяє безпечний експорт зерна з чорноморських портів України, буде продовжена після закінчення терміну її дії 18 березня на 60 днів, повідомили у вівторок російські ЗМІ.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію подешевшали на 2,2%, а контракти на пальмову олію подешевшали на 2,05%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,1%.

Компенсуючи збитки, експорт малазійської пальмової олії з 1 по 10 березня зріс на 50,8% до 487 530 тонн з 1 по 10 лютого, повідомила в понеділок сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance.

Індія, ймовірно, імпортує 1,5 млн тонн безмитної соняшникової олії протягом поточного фінансового року до 31 березня, повідомили торгові та урядові джерела, що на півмільйона тонн менше квоти, виділеної урядом.

Індонезія планує встановити довідкову ціну на сиру пальмову олію на рівні 911,41 долара за тонну на період з 16 по 31 березня, порівняно з 889,77 долара за тонну в першій половині місяця, заявив у понеділок офіційний представник Міністерства економіки Мусдхаліфа Махмуд.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!