Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію завершили торги зниженням

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в середу завершили торги зниженням, оскільки різке падіння цін на нафту позначилося на настроях, а фіксація прибутку та закриття позицій напередодні довгих вихідних посилили тиск.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшав на 59 ринггітів, або 1,56%, до 3730 ринггітів (840,09 дол. США) до кінця торгів, скоротивши раніше досягнуте зростання.

На попередній сесії контракт продемонстрував найбільший денний приріст із грудня.

Ринок бере перепочинок після дводенного зростання. Фіксація прибутку та деяке вирівнювання позицій можуть зіграти роль у зниженні ринку перед довгими вихідними, вважає Сатья Варка з Fast Markets Palm Oil Analytics, пише Рейтер.

Ціни на нафту різко впали в середу, знизившись на 2%, оскільки потенційне підвищення процентних ставок у США, яке може уповільнити зростання та знизити споживання нафти, переважило сильні економічні дані Китаю та скорочення запасів у США.

Більш слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливою як сировина для біодизелю.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 1,13%. Найактивніші контракти Даляня на соєву олію зросли на 0,13%, а контракт на пальмову олію зріс на 1,9%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Трейдери оцінюють, чи буде угода щодо Чорноморського зернового коридору продовжена після 18 травня після нещодавніх побоювань.

У середу Європейський парламент схвалив знаменний закон про вирубку лісів, який забороняє імпорт до Європейського Союзу (ЄС) кави, яловичини, сої та інших товарів, якщо вони пов’язані зі знищенням світових лісів.

Тим часом експорт Малайзії в березні впав на 1,4% у річному обчисленні, що менше, ніж очікували аналітики, показали дані уряду в середу.

Експорт малазійської пальмової олії з 1 по 15 квітня впав на 20,7% до 566 995 тонн із 715 230 тонн, відвантажених з 1 по 15 березня, повідомила сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance.

Індійські покупці вирішили скасувати закупівлі 75 000 тонн пальмової олії вперше за багато років і перейти на конкуруючі м’які олії, такі як соняшникова олія та соєва олія, повідомили Reuters п’ять представників галузі.

Рінггіт виріс на 0,18% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для власників іноземної валюти.

(1 долар = 4,4400 ринггітів)

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!