Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію виросли у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли в п’ятницю і за тиждень, зростання було три сесії поспіль на тлі очікувань скорочення квітневих запасів і зростання деяких конкуруючих рослинних олій.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у липні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa додав 172 рінггіти, або 5,02%, до 3597 ринггітів (811,05 дол. США) при закритті торгів.

Контракт додав 7,76% за тиждень.

«Бичі дані опитування Ради з пальмової олії Малайзії підняли ринок. Очікувалося, що запаси пальмової олії впадуть на 8,5–9,8%», — сказав Рейтер трейдер з Куала-Лумпура, додавши, що зростання соєвої олії торгової палати Чикаго і пальмової олії Даляня також надання підтримки контракту.

BMI, підрозділ Fitch Solutions, у замітці, поширеній у п’ятницю, прогнозує, що середні ціни на пальмову олію у 2024 році становитимуть 3400 рр за тонну.

Імпорт пальмової олії до Індії у квітні впав на 30% порівняно з попереднім місяцем і досяг 14-місячного мінімуму, оскільки його премія порівняно з конкуруючими м’якими маслами спонукала чутливих до ціни покупців переключитися на соняшникову олію та соєву олію, повідомили Рейтер у середу п’ять. дилерів.

Експорт пальмової олії з Малайзії у квітні впав на 18-21% порівняно з попереднім місяцем, повідомили раніше цього тижня вантажні сюрвеєри Intertek Testing Services та AmSpec Agri Malaysia.

Найбільш активний контракт Даляня на соєву олію додав 1,31%, а контракт на пальмову олію зріс на 3,39%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,54%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,4350 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!