Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали в четвер до найнижчого рівня за місяць

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали в четвер до найнижчого рівня за місяць через слабкість конкуруючих харчових олій і побоювань щодо банківської кризи в США.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa подешевшав на 32 ринггіти, або 0,81%, до 3935 ринггітів (874,44 долара США) за тонну.

Пальмова олія впала вчетверте за п’ять сесій, досягнувши найнижчого рівня закриття з 15 лютого.

“Ф’ючерси похитнулися під впливом кризи банківського сектора, що вразило ширші фінансові ринки”, – сказала Сатья Варка, співзасновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Експорт Малайзії за період з 1 по 15 березня зріс на 55-72% порівняно з тим же періодом у лютому, оскільки постачання до Індії зросли напередодні мусульманського свята Курбан-байрам, згідно з даними вантажних інспекторів, опублікованими в середу.

В Індонезії, найбільшому виробнику пальмової олії, виробники пальмової олії продали 360 150 тонн дешевої олії на внутрішній ринок у лютому, заявив у середу міністр торгівлі країни, що не відповідає меті уряду, спрямованої на забезпечення постачання місцевим споживачам.

За словами Варка, незважаючи на жорсткі фундаментальні показники, макроекономічні прогнози стали різко негативними, і невизначеність щодо погодних умов Ель-Ніньо також зберігається.

Прогнозується, що зернові та олійні культури в Азії зіткнуться зі спекотною та сухою погодою, а метеорологи очікують, що погодні умови Ель-Ніньо розвинуться у другій половині року, що поставить під загрозу постачання та посилить побоювання щодо інфляції на продукти харчування.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 2,8%, а контракт на пальмову олію втратив 1,1%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,4%.

(1 долар = 4,5000 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!