Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали в п’ятницю, зафіксувавши найбільше місячне зниження з вересня, оскільки трейдери враховували слабкий експорт та збільшення пропозиції з боку провідного виробника Індонезії.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подешевшав на 102 ринггіти, або 2,95%, до 3353 ринггітів (752,13 долара) за тонну, що є найнижчим показником закриття з 29 вересня.

За місяць пальма показала падіння на 10,8%, найрізкіше з вересня.

Ринок сирої пальмової олії падає через невизначену політику Індонезії та млявий попит, сказав Сандіп Сінгх, директор The Farm Trade, консалтингової та торгової фірми з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Він додав, що ведмежі ціни на сою та м’які олії, які знаходяться на одному рівні або навіть нижчі, ніж пальмова олія на ринках призначення, також вплинули на ціни.

Міністерство торгівлі заявило в четвер, що Індонезія знизить обов’язковий поріг внутрішніх продажів для виробників пальмової олії до 300 000 тонн на місяць, що дозволить більшій кількості поставок масла, що широко використовується, залишити країну.

За даними сюрвейєрської компанії Societe Generale de Surveillance, у Малайзії експорт у період з 1 по 20 квітня впав на 20,3% порівняно з попереднім місяцем.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 1,2%, а контракт на пальмову олію втратив 1,6%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,02 %.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,4580 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!