Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відіграли ранні втрати у середу

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відіграли ранні втрати в середу і закрилися зростанням другу сесію, хоча мляві експортні поставки та низький попит вплинули на ціни.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подорожчав на 9 рінггітів, або на 0,26%, до 3430 рінггітів (770,79 доларів США) за тонну. Контракт раніше впав на 2,3%.

Пальмова олія стикається з тиском з боку зовнішніх ринків і відслідковує втрати соєвої олії, що конкурує, сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер мумбайської торгової фірми Kantilal Laxmichand & Co, повідомляє Рейтер.

Він додав, що в Індії, що є найбільшим покупцем, попит, як і раніше, не зростає, оскільки ціни на конкуруючі олії, включаючи місцеві олії, такі як олія з рисових висівок, конкурентоспроможні порівняно з пальмовим.

Імпорт пальмової олії до Індії у квітні впав на 30% порівняно з місяцем раніше і досяг 14-місячного мінімуму, оскільки його премія порівняно з м’якими маслами, що конкурують, спонукала чутливих до ціни покупців переключитися на соняшникову та соєву олію, заявили п’ять дилерів.

Експорт пальмової олії з Малайзії у квітні знизився на 18% порівняно з попереднім місяцем, повідомила у понеділок сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services. Інший сюрвеєр, AmSpec Agri Malaysia, зафіксував зниження відвантажень на 21%.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 0,5%. Біржа в Даляні було закрито у зв’язку з державним святом.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Російські ЗМІ повідомили у середу, що переговори між Росією, Україною та Туреччиною про угоду щодо зерна в Чорному морі, які відбудуться 5 травня, ще не узгоджені.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!