Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відіграли ранні втрати у четвер

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відіграли ранні втрати в четвер, зафіксувавши триденне зниження, оскільки трейдери переключили свою увагу на майбутні дані ради директорів з пальмової олії (MPOB) після того, як довгоочікувана конференція в Куала-Лумпурі не показала чіткого цінового тренду, повідомляє Рейтер.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подорожчав на 24 ринггіти, або 0,57%, до 4204 ринггіти (930,29 долара) за тонну.

Рада з пальмової олії Малайзії (MPOB) планує опублікувати дані про попит та пропозицію за лютий у п’ятницю.

Політика Індонезії щодо біодизелю та ймовірна поява погодного явища Ель-Ніньо можуть ще більше знизити світові запаси пальмової олії, що призведе до зростання цін наприкінці цього року, заявили провідні представники галузі та аналітики на конференції у середу.

Очікується, що малазійська пальмова олія буде продаватися за ціною від 4000 до 5000 ринггітів (1106 доларів США) за тонну до серпня, оскільки амбітний мандат Індонезії на біодизельне паливо підтримуватиме дефіцит запасів у першій половині 2023 року, заявив на конференції.

Аналітик Джеймс Фрай сказав, що до кінця року контракт коштуватиме 3350 ринггітів під тиском нижчих цін на газойль.

Аналітик Томас Мільке прогнозує, що виробництво в Малайзії 2023 року зросте на 600 000 тонн до 19 мільйонів тонн, тоді як виробництво в Індонезії зросте на 1,2 мільйона тонн до 47,7 мільйона тонн.

Найактивніший контракт Даляня на соєву олію подешевшав на 0,5%, контракт на пальмову олію також подешевшав на 0,1%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,7%.

(1 долар = 4,5190 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!