Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у вівторок зросли більш ніж на 4%

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у вівторок зросли більш ніж на 4%, що стало найбільшим денним приростом з грудня, на тлі зростання конкуруючих харчових олій у зв’язку з можливим закінченням угоди щодо Чорноморського зернового коридору.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у липні на біржі деривативів Bursa Malaysia зафіксував чотириденне зниження, піднявшись на 149 рінггітів, або 4,1%, до 3787 рінггітів (854,47 доларів США) за тонну.

Контракт різко зріс після зростання світових ринків рослинної олії відразу, викликаної побоюваннями, що угода щодо Чорноморського зернового коридору може не продовжитися після 18 травня, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group.

“Попит на пальмову олію залишається обережним через високу волатильність цін”, – додав Багані.

Наприкінці лютого запаси Індонезії становили 2,64 млн. тонн, що на 14,84% менше, ніж місяцем раніше.

Малайзія зберегла експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% на травень і підвищила довідкову ціну, йдеться в циркулярі Ради з пальмового масла Малайзії, опублікованому в понеділок.

Котирування найактивнішого контракту Даляня на соєву олію зросли на 2,1%, а контракти на пальмову олію зміцнилися на 3,4%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,2%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський рінггіт, послабився на 0,29% по відношенню до долара. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Пальмова олія може повторно протестувати підтримку на рівні 3577 рінггітів за тонну, прорив нижче за яку може призвести до падіння до 3520 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!