Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у понеділок виросли

Джерело:  Oilworld

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли в понеділок на тлі даних, що свідчать про різке скорочення запасів в Індонезії за лютий, та ослаблення малайзійського рінггіту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на Малайзійській біржі деривативів Bursa зріс на 1,79% до 3630 рінггітів (822,01 долара США) за тонну. Минулого тижня він втратив 2,40%, що стало першим щотижневим падінням за три тижні.

В Індонезії, найбільшому у світі виробнику пальмової олії, на кінець лютого запаси становили 2,64 млн. тонн, що на 14,84% менше, ніж місяцем раніше.

“Враховуючи різке скорочення запасів пальмової олії в Малайзії на кінець березня до 1,65 млн тонн, очікується подальше падіння сукупних запасів”, – сказав Рейтер Анілкумар Багані, керівник відділу сировинних досліджень Sunvin Group.

Кінцеві запаси пальмової олії в Малайзії в березні впали на 21,08% порівняно з попереднім місяцем до 1,67 млн тонн, як показали дані Ради з пальмової олії Малайзії минулого понеділка.

Малайзійський рінггіт послабився на 0,36% по відношенню до долара. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Найактивніші контракти Dalian на соєву олію подешевшали на 1,59%, а контракт на пальмову олію подешевшав на 0,65%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,04%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може протестувати зону опору 3729-3740 рінггітів за тонну, прорив вище за яку може призвести до зростання до 3797 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!