Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили до більш ніж тримісячного максимуму

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили до більш ніж тримісячного максимуму в четвер на тлі проблем з повенями, ослаблення ринггіту та оцінки трейдерами наслідків скасування безмитного імпорту Індією соняшникової олії.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на біржі деривативів Bursa Malaysia підскочив на 111 ринггітів, або 2,65%, до 4293 ринггітів (959,76 долара) за тонну, що є найвищим показником закриття з 8 листопада.

За повідомленням державних ЗМІ Bernama, понад 27 000 жертв повені по всій Малайзії було евакуйовано, оскільки в країні продовжуються багатомісячні зливи.

Повені в Малайзії та Індонезії створили проблеми з якістю сирої пальмової олії та перебої з поставками на тлі сталого попиту з боку ключових ринків Індії та Європи, сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер мумбайської фірми Kantilal Laxmichand & Co.

«Є також побоювання щодо постачання соняшникової олії з України, оскільки чорноморський зерновий коридор перебуває у скрутному становищі», — додав він.

На Україну та Росію припадає близько 80% світового експорту соняшникової олії.

Тим часом, Індія в середу заявила, що скасує квоту на безмитний імпорт у розмірі 2 млн тонн сирої олії на наступний фінансовий рік, починаючи з 1 квітня, оскільки найбільший у світі імпортер олії намагається підтримати місцевих виробників олійних культур.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію додав 0,7%, а контракт на пальмову олію зріс на 1,7%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,2%.

Ринггіт знизився на 0,07% по відношенню до долара, що зробило товар дешевшим для власників іноземної валюти.

Індонезія, найбільший у світі експортер пальмової олії, планує змінити умови експорту пальмової олії з використанням цін власної біржі, щоб створити власну базову ціну країни, заявив голова регулятора товарних ф’ючерсів, повідомляє Рейтер.

(1 долар = 4,4730 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!