Китай нарощує закупівлі сої напередодні національних свят

Джерело:  OleoScope
соя

Китай, який є найбільшим у світі імпортером соєвих бобів, нарощує закупівлі олійної культури, щоб задовольнити зростаючий попит на внутрішньому ринку напередодні традиційного збільшення обсягів споживання культури в найближчі місяці. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За інформацією джерел, знайомих з даними по операціях, китайські компанії забронювали не менше 40 вантажів із соєю в Сполучених Штатах, Бразилії та Аргентині.

«Закупівлі культури допоможуть відновити запаси олійної перед фестивалями в КНР, які відбуваються з осені та тривають до китайського Нового року», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Bloomberg, більшість вантажів із сільгосппродукцією планують відправити вже у вересні та жовтні, але деякі поставки заплановані і на наступний рік.

Імпорт сої Китаєм сповільнився в першій половині 2022 р. через негативну маржу переробки олійної на китайських МЕЗах, що за підсумком призвело до скорочення запасів культури перед національними святами, коли споживання бобів традиційно зростає.

Міністерство сільського господарства США (USDA), у свою чергу, офіційно оголосило про продаж 167 тис. тонн соєвих бобів до Китаю: таким чином, за тиждень з 25 по 31 серпня КНР законтрактувала в Америки 431 тис. тонн олійної.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!