Китай має намір збільшити свої потужності з виробництва зерна

Джерело:  Oilworld
Китай

Китай має намір збільшити свої потужності з виробництва зерна на 50 млн тонн у 2023 році, заявив у неділю прем’єр-міністр Лі Кецян, а також побудувати складські комплекси у приміських районах для екстреного постачання предметів першої необхідності, повідомляє Рейтер.

Китай прагне зміцнити свою продовольчу безпеку за умов підвищених геополітичних ризиків, які можуть поставити під загрозу його сильну залежність від імпорту фуражного зерна та соєвих бобів.

Виступаючи на відкритті щорічного засідання китайського парламенту, Лі підтвердив мету збільшення потужностей із виробництва зерна, опубліковану минулого місяця у ключовому щорічному документі щодо політики в галузі сільського господарства.

У своєму звіті для щорічного засідання парламенту, яке відкрилося в неділю, планувальник штату також підтвердив відповідальність місцевих органів влади за забезпечення продовольчої безпеки та захист земель, що обробляються, додавши, що політика підтримки основних регіонів-виробників зерна буде покращена.

Він також заявив, що реалізовуватиме проекти з модернізації насіннєвої промисловості та добиватиметься прогресу у створенні національних центрів насіння сої.

Він додав, що розпочне будівництво складських приміщень у приміських районах для екстреного постачання.

За його словами, буде створено ефективніший механізм реагування для підтримки стабільних поставок та цін на хімічні добрива та інші сільськогосподарські матеріали.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!