Казахстан збільшить посіви соняшнику

Джерело:  inbusiness.kz
Казахстан

За словами міністра сільського господарства Казахстану Ербола Карашукєєва, згідно з даними акіматів областей, сформовано прогнозну структуру посівних площ 2023 року.

Так, загальна посівна площа поточного року складе 23,4 млн. га, що на 68,6 тис. га більше показника 2022 року. Намічається збільшення посівних площ зернових і зернобобових культур на 117 тис. га, кормових культур на 36,5 тис. га .га та цукрових буряків на 6,7 тис. га”, – сказав він.

Через зміну кон’юнктури ринку прогнозується незначне скорочення площі посіву деяких олійних культур, таких як сафлор, соя та гірчиця, додав міністр.

“При цьому за такою соціально значущою культурою, як соняшник, планується збільшення площі на 30,8 тис. га. За овочебахчевими культурами та картоплею площу посіву планується збільшити на 11,1 тис. га. Що ж до вологоємних культур, то в поточному році, порівняно з минулим роком, прогнозується зменшення площі бавовнику на 14,8 тис. га, що становитиме 111,4 тис. га”, – уточнив він.

Водночас, незважаючи на доручення уряду щодо зниження площ водоємних культур, спостерігається збільшення площ рису порівняно з минулим роком на 7,6 тис. га (2023 рік – 95,4 тис. га), зазначив Карашукєєв.
Загалом, за його словами, плановані площі із зернових, овочебахчових, картоплі дозволять повністю забезпечити потреби внутрішнього ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!