Індія у лютому скоротила імпорт пальмової олії до 8-місячного мінімуму

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Імпорт пальмової олії до Індії у лютому знизився на 30% порівняно з січнем – до найнижчого рівня за 8 місяців через слабкий попит на фоні збільшення запасів через надмірний імпорт у листопаді-січні.

Скорочення імпорту пальмової олії Індією, найбільшим у світі імпортером рослинних олій, може чинити тиск на ціни на пальмову олію в Малайзії.

Імпорт пальмової олії до Індії минулого місяця скоротився до 586 007 тонн, що є найнижчим показником з червня 2022 року, йдеться у заяві Асоціації SEA.

Імпорт пальмової олії в країну в період з листопада по січень підскочив на 86% порівняно з минулим роком через зниження цін, навіть незважаючи на те, що попит було знижено через зимові місяці, повідомив дилер global trade house із Мумбаї.

“Заводи зараз віддають перевагу зниженню запасів. У них достатньо запасів, щоб покрити короткостроковий попит”, – сказав він.

Імпорт соєвої олії у лютому скоротився майже на 3% порівняно з січнем до 355 840 тонн, тоді як імпорт олії знизився на 66% до 156 628 тонн порівняно з рекордно високим рівнем імпорту в січні, повідомляє SEA.

Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді. Компанія імпортує соєву та соняшникову олію з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Імпорт пальмової олії покращиться у березні, але навряд чи перевищить 800 000 тонн, оскільки знижка на соєву та соняшникову олію скоротилася приблизно до 130 доларів за тонну з 500 доларів у грудневому кварталі, повідомив інший дилер global trade house з Мумбаї.

Запаси олії в країні майже подвоїлися порівняно з минулим роком і склали рекордні 3,4 млн тонн, незважаючи на падіння загального обсягу імпорту олії на 33% у лютому, йдеться в заяві.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!