Індія у квітні скоротила імпорт пальмової олії до мінімуму за 14 місяців

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Імпорт пальмової олії до Індії у квітні впав на 30% порівняно з попереднім місяцем і досяг 14-місячного мінімуму, оскільки його премія порівняно з маслами конкурентів змусила покупців переключитися на соняшникову та соєву олію, повідомили Reuters п’ять дилерів.

Несподіване значне скорочення імпорту пальмової олії Індією, найбільшим у світі імпортером олії, може збільшити запаси в Малайзії і чинити тиск на ціни на пальмову олію, що торгуються поблизу семимісячного мінімуму, заявили учасники ринку.

За словами трейдерів, це також, ймовірно, ускладнить найбільшого виробника Індонезії збільшення експорту після послаблення обмежень, введених на поставки раніше цього року.

Імпорт пальмової олії до Індії скоротився до 508 000 тонн минулого місяця порівняно з 728,530 тоннами, імпортованими у березні, згідно з середніми оцінками дилерів.

Імпорт скоротився, оскільки покупці перейшли на конкуруючі олії через різницю в цінах, сказав Раджеш Патель, керуючий партнер GGN Research.

Середньомісячний імпорт за перші п’ять місяців 2022/23 маркетингового року, що розпочався 1 листопада, становив 879 000 тонн, за даними Асоціації SEA, яка, ймовірно, опублікує свої дані щодо імпорту за квітень до середини травня.

За словами Пателя, соняшникова олія замінила пальмову, оскільки вона була доступна за тією ж ціною або зі знижкою, що й пальмова олія.

Соняшникова олія зазвичай має премію порівняно з пальмовою олією, і 2022 року вона торгувалася з премією до 500 доларів за тонну.

“Ми очікували, що імпорт пальмової олії у квітні становитиме 650 000-700 000 тонн, але постачання впало до 500 000 тонн”, – сказав дилер global trading house з Нью-Делі.

Індійські покупці вперше за багато років вирішили відмовитися від закупівель 75 000 тонн пальмової олії і перейти на конкуруючі м’які олії для травневих поставок, включаючи соняшникову та соєву олію.

Імпорт соняшникової олії у квітні зріс на 69% порівняно з попереднім місяцем до 250 000 тонн, тоді як імпорт соєвої олії зріс на 2,3% до 258 925 тонн, повідомили дилери.

Пальмова олія швидкими темпами втрачає частку ринку в Індії, і їй необхідно буде торгувати зі знижкою на м’які олії, щоб повернути собі домінуюче становище, сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор Sunvin Group, брокерської та консалтингової фірми з виробництва олії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!