Індія може збільшити імпортне мито на пальмову олію

Джерело:  OleoScope
пальмова олія

Індія може підвищити розмір імпортного мита на пальмову олію, оскільки вартість ріпаку на внутрішньому ринку нині йде на спад. Про це у понеділок повідомляє агентство Reuters з посиланням на інформацію уряду країни та учасників ринку.

«Ми запропонували збільшити ввізне мито на пальмову олію, щоб підтримати місцеві ціни на ріпак», – сказав один з чиновників Reuters.

Таким чином, пальмова олія стане трохи менш привабливою для закупівель, якщо в країні підвищать податок на її імпорт.

Індійські фермери висаджують рапс в основному в жовтні і листопаді, а врожай збирають вже в березні. Високі ціни на культуру стали драйвером для розширення посівних площ під олійною цього сезону.

Нагадаємо, що в країні з 1 квітня вирішили скасувати квоту на безмитний імпорт 2 млн тонн нерафінованої соняшникової олії. У січні Індія також заявила, що відмовиться від безмитного імпорту сирої соєвої олії на новий фінансовий рік, який розпочнеться також з 1 квітня.

Цей крок може призвести до збільшення обсягів імпорту пальмової олії та спаду внутрішніх цін на ріпак, стверджують галузеві експерти.

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та Росії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!