Індія хоче заборонити постачання майже всіх сортів меж через побоювання зростання цін

Джерело:  Зерно Он-Лайн
рис

В Індії захотіли ввести заборону на експорт майже всіх сортів рису, крім басмати. Такою мірою влада хоче стримати зростання цін на рис всередині країни. Про це повідомляє агенція Bloomberg, посилаючись на галузеві джерела.

За даними агентства, заборона може торкнутися майже 80% постачання рису з Індії. У свою чергу, цей захід може спровокувати зростання цін на рис по всьому світу. При цьому світові ціни і так перебувають на високому рівні на тлі побоювань, що природний феномен Ель-Ніньо завдасть серйозних збитків урожаю зернової культури.

У повідомленні вказали, що зараз вартість тонни базового азіатського рису досягла $535 за тонну, що є максимальним показником за останні два роки.

На думку авторів статті, зростання цін на рис завдасть збитків жителям азіатських країн, оскільки воно для них є одним із ключових продуктів харчування. Крім того, саме на Азію припадає 90% від світового споживання рису.

Наприкінці листопада влада Індії зняла заборону на експорт дробленого рису, запроваджену на початку вересня задля збільшення його обсягів на внутрішньому ринку.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!